Har din virksomhed brug for en professionel flyttepartner?
Kontakt Centrum Gulve i dag.

Lakering af Trægulv – Vi dækker Fyn og Jylland

Lakering af trægulve skaber en slidstærk overflade. Lak er en populær gulvbehandling, som anvendes i rigtig mange boliger. Hele den almennyttige boligsektor har lakering som standard efterbehandling i deres udlejningsboliger.

Hvad er fordelen ved lak og lakering?

Som nævnt er lak meget slidstærk, smudsafvisende samt let at holde ren. Spilder man saft eller andre væsker på en lakeret overflade skal det tørres op for at undgå misfarvninger. Et nylakeret trægulv kan holde i mange år inden det igen er nødvendigt afslibning og behandling.

Hvilket udseende har en lakeret overfalde?

Moderne laktyper har et andet udseende nu end for blot nogle få år siden. Idag anvendes der vandbaseret lakker, som fremstår lyse og naturlige. Moderne gulvlak bliver ikke gult som i gamle dage, idet den kemiske sammensætning er ændret. Lak kan fås med forskellig glans hvilket måles i glansgrader. Vi tilbyder følgende glanstyper:

 • Blank, glans 80-90
 • Silkemat, glans 40-50
 • Mat, glans 20-30
 • Extra mat, glans 10

Hvor lang tid holder et lakbehandlet trægulv?

Lak er en meget holdbar løsning, som holder i mange år afhængig af gulvenes brug og slid. Derfor er det altid svært at sætte præcist antal år på, men en tommelfingerregel er 5 – 6 år ved 2 lag lak og det dobbelte ved 3 lag. Herefter er det nødvendigt at genbehandle med en ny gulvafslibning og lakering. Vedligeholdelse må ske inden den gamle lak overflade slides igennem. Her ‘nulstilles’ lakoverfladen, hvorefter der påføres en såkaldt ‘lakfresher’ eller et nyt lag lak. Er lakken først slidt igennem må gulvet afslibes og behandles påny. Kontakt os gerne om mere info vedrørende rengøring, pleje og vedligeholdelse af lakerede trægulve.

Rengøring og vedligeholdelse

Lakbehandlede trægulve rengøres med en hårdt opvredet gulvklud eller gulvmoppe. Der anvendes et ph-neutralt universalmiddel til rengøring som skånsomt fjerner smuds og snavs. Det anbefales altid at benytte et minimum af vand ved gulvvask af trægulve.

Hvad er fordelen ved at benytte hvid lak?

Hvid lak er en rigtig god behandling som anvendes i mange boliger. Her får trægulvet den eftertragtede lyse og hvide patina, som klæder enhver bolig. Lys tiltrækker lys og skaber rum, hvilket vi ofte oplever når et mørkt trægulv afslibes og lysnes. Med hvid lak får du et lyst trægulv som er smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde. Alle trægulve kan hvidlakeres med hvid lak, hvor træets åretegninger og strukturer kan ses. Såfremt du har spørgsmål til lakering af dine trægulve, er du velkommen til at kontakte os.

Bliv kontaktet

Priser

Priserne er inkl. moms, materialer, kørsel mv.

Dørtrin pr. stk.  kr. 150
Trappetrin pr. stk. kr. 200
Tillæg for gulvafhøvling pr. m2 kr. 20
Min. pris kr. 2500 – 3500

Priser er inkl. moms, materialer, kørsel mv.
Der er 2 års garanti på materialer og udført gulvarbejde.

Billeder er vejledende, idet der er stor forskel på træsorter og gulvtyper.

VALGFRI GULVBEHANDLING:

 • Lud + 1 x sæbe
 • 3 x lak
 • Olie
 • Lud + Hvid olie
 • Lud + Hvid lak

MALING:

 • Hvid glans 10
 • Hvid glans 40 i køkken/bad
Hvad er lakbehandling / lakering?

Lakering af gulv er at påføre et nyslibet gulv en beskyttelse i der holder i lang tid og som er meget nemt at vedligeholde. Et trægulv kan stå smukt i mange år, hvis man vedligeholder og behandler det rigtigt. Det gør man bedst med lak, der både beskytter, gi’r en pæn overflade og gør gulvene lettere at holde. Man kan lakere på både nye, afslebne og tidligere lakerede gulve. Dog skal man overveje hvorvidt man vil afslibe gulvet inden man påfører et nyt lag lak, da man senere måske ender med at skulle afhøvle gulvet.

Hvad er fordelene ved lakering af gulv?

Gulve med lak behandling er meget nemme at vedligeholde og kan holde til meget. Hvis der ikke er dybere ridser i lakken, er en ny lakering heller ikke nødvendig da man kan nøjes med en polering.

.

Hvilke typer eller farver eller lak kan man få?

Der er to typer lak man kan få, hvidpigmenteret og naturlig lak. Man kan både få lak, der giver en blank overflade og lak, der blot lægger sig som en næsten usynlig hinde på træet. Det er graden af glans, der afgør, hvor meget gulvet kommer til at skinne, og den beskrives med tal fra 1-100. 0 er hel mat og 100 er hel blank.

Hvor lang tid holder lakerede gulve?

Dette er afhængigt af hvordan man behandler gulvet. Lakerede gulve er som regel meget holdbare og kan holde i mange, hvis man undgå dybe ridser i lakken.

Hvor tit skal jeg vaske lakerede gulve?

Der er ikke den store videnskab her. Man skal vaske gulvet når det er blevet snavset eller når det er blevet tid til den regelmæssige rengøring.

Hvordan vedligeholder man lakerede gulve?

Som nævnt er de lakerede gulve meget holdbare og kræver ikke den store vedligeholdelse. Man skal blot passe på dybe ridser. Ud over det kan man roligt sove med et lakeret gulv.

Din gulvmand PÅ FYN