Har din virksomhed brug for en professionel flyttepartner?
Kontakt Centrum Gulve i dag.

Ludbehandling af gulve på Fyn og Jylland

Vil du gerne give dine gulve et nyt udtryk med en ludbehandling?

Vi er din gulvekspert. Hos Centrum Gulve er vi specialiseret i gulve og i alle former for behandling af trægulve. Vil du gerne have frisket dine gulve op, er du kommet det helt rigtige sted hen. Vi udfører ludbehandling over hele Fyn og øerne.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

 • Gulvafslibning
 • Gulvafhøvling
 • Lakering af gulv
 • Sæbebehandling af trægulv
 • Ludbehandling

Vedligeholdelse af dit gulv efter en ludbehandling

Vil du gerne have et flot, lyst gulv med synlige årer? Så kan en ludbehandling være et godt valg. Det giver dig et pænt, naturtro gulv, der er indbydende og lyst. Et ludbehandlet gulv er mere modtageligt over for snavs og pletter end et gulv, der er blevet lakeret eller behandlet med olie. Du skal derfor regne med en større grad af vedligeholdelse, hvis du vælger denne form for gulvbehandling.

Du vedligeholder og vasker dit ludbehandlede gulv ved at vaske det jævnligt med sæbespåner, som du opløser i vand. Sæben er med til at lægge en hinde, der beskytter gulvet mod snavs. Du kan også bruge en specialsæbe til at vaske dit gulv i, men husk altid at bruge den, der passer bedst til dit gulv. Vedligeholder du dit gulv på den rigtige måde, kan du få glæde af dit flotte gulv i lang tid.

Er du i tvivl om, hvordan du skal pleje dit gulv, giver vi dig gerne gode råd med på vejen. Når vi har ordnet dit gulv, ser vi det som en del af vores opgave at vejlede dig, så du kan få mest muligt glæde af dit gulv.

Du er velkommen til at kontakte os

Vil du gerne vide mere om de ydelser, som vi tilbyder? Eller vil du gerne have os til at hjælpe dig med dit gulv? Du kan henvende dig til os ved at ringe på telefon 42 75 40 26 eller ved at sende en e-mail til os på mitnyegulv@gmail.com. Vil du gerne have os til at udarbejde et uforpligtende tilbud til dig, finder vi også ud af det.

Bliv kontaktet

Priser

Priserne er inkl. moms, materialer, kørsel mv.

Dørtrin pr. stk.  kr. 150
Trappetrin pr. stk. kr. 200
Tillæg for gulvafhøvling pr. m2 kr. 20
Min. pris kr. 2500 – 3500

Priser er inkl. moms, materialer, kørsel mv.
Der er 2 års garanti på materialer og udført gulvarbejde.

Billeder er vejledende, idet der er stor forskel på træsorter og gulvtyper.

VALGFRI GULVBEHANDLING:

 • Lud + 1 x sæbe
 • 3 x lak
 • Olie
 • Lud + Hvid olie
 • Lud + Hvid lak

MALING:

 • Hvid glans 10
 • Hvid glans 40 i køkken/bad
Hvad er ludbehandling?
Lud anvendes til ludbehandling af ufærdige eller nyslibede indvendige træværk, dvs. gulv, trapper, møbler og paneler. Ludbehandlingen forhindrer træet i at blive gult og forøger trækornet, som skaber en farvet vaskeffekt, afhængigt af den valgte farve. Der findes 2 forskellige lud typer som hver især har sine specielle egenskaber: Nåletræslud som bedst egner til fyr, gran, oregonpine og pitchpine. Så er der løvtræslud som bedst egner sig til bøg og ask
Hvad er fordelene ved ludbehandling?
Ludbehandling er den billigste af efterbehandlingerne og den nemmeste at vedligeholde. Hvis gulvet bliver snavset kan det vaskes af med sæbe. Dog skal man også være opmærksom på at lud alene også er den skrøbeligste efterbehandling. For at opnå en højere grad af beskyttelse af gulvet, er det en god idé med lak, olie eller maling over luden.
Hvornår kan jeg bruge gulvet efter en ludbehandling?
Efter der påført det sidste lag af efterbehandlingen, er det en god idé at lade gulvet tørre i de næste 6-8 timer. Efterfølgende kan gulvet betrædes barfodet eller med sokker. Da gulvet stadig er blødt, skal man vente ca.20-24 timer inden man stiller møbler på gulvet. Dette gælder for alle efterbehandlinger.
Hvilke typer lud kan man får?
Det er meget nemt at svare på, hvid lud og naturlig lud. De har samme funktion og samme effekt. Forskellen ligger i farven.
Hvor lang tid holder ludbehandlede gulve?
Dette afhænger af hvordan man behandler gulvet. Hvis man behandler gulvet pænt og vedligeholder det regelmæssigt kan det holde i flere år. Når man siger ”behandle gulvet pænt” så betyder at man ikke betræder det med udendørs sko, skrabende hunde og katte har begrænset adgang til det osv.
Hvordan vedligeholder man ludbehandlede gulve?
Hvis et nyt ludbehandlet gulv ikke er blevet efterbehandlet med lak eller olie, så er sæbeopløsning den eneste løsning. Det kræver en ordentlig gang knofedt og hårdt arbejde da sæben skal tvinges ned i det ludbehandlede gulv. Dette gentages 4-5 gange.  Når det så er sagt, så er hyppig støvsugning den bedste forebyggelse mod skader i luden. Smuds og snavs kan blive trådt ind i gulvet og skabe dybe ridser.

Brug aldrig: sulfo, ammoniakbaseret rengøringsmiddel eller brun sæbe til rengøring. Det vil opløse sæben, og brun sæbe giver en brun misfarvning.

Din gulvmand PÅ FYN