Har din virksomhed brug for en professionel flyttepartner?
Kontakt Centrum Gulve i dag.

Oliebehandling af Trægulv – Sikre dit gulv i mange år

Oliebehandling er en rigtig god gulvbehandling, hvor træet mættes med en hærdende olie. Olie som behandling af trægulve er en ældgammel overfladebehandling, som også benyttes til andre typer træværk. Det er sundt for træ at få olie, især for gulve med udtørret træ. Træet absorberer olien som herefter tørrer og hærder nede i træet. Dermed skabes en smudsafvisende og slidstærk overflade som afskyer alt, herunder fedt, smuds og snavs.

Hvilke typer olie gulvolie findes der?

Der kan anvendes enten en hærdende eller ikke-hærdende gulvolie. Professionelle gulvfirmaer benytter hærdende olie, hvilket giver den mest slidstærke og smudsafvisende overflade. Hærderen i olien gør, at behandlingen ikke blot hærder hurtigere op men også hærder hårdere op. Til oliering af trægulve findes der to typer hærdende gulvolie:

 • Natur olie
 • Hvid olie

Begge olier er den samme, hvor der blot er blandet hvidpigment i den ene. Hvid olie kaldes også for hvidpigmenteret olie og anvendes på lyse træsorter, hvor det lyse look forstærkes med et touch af hvidpigment. Et lyst trægulv med den eftertragtede hvide patina er populær og benyttes meget.

Fordelen ved oliebehandling af trægulve?

Modsat et lakeret trægulv får en oliebehandlet overflade et smukt rustikt look. Det bliver slidstærk samt let at rengøre, pleje og vedligeholde. Hos Centrum Gulve benytter vi kun gulvolie i allerbedste kvalitet fra danske producenter som:

 • TripTrap
 • Faxe
 • Junckers

Indenfor gulvbranchen er danske produkter kvalitet, – simpelt og enkelt. Derfor tilbyder vi oliebehandling med en rigtig god gulvolie som vil holde i mange år fremover til glæde og gavn for familien eller på arbejdspladsen.

Hvordan oliebehandles trægulve?

Vore dygtige gulvslibere har mange års erfaring med afslibning og oliering af trægulve. Ingen trægulve er ens og hvert enkelt gulv får en olie som passer til gulvtypen, træsorten og ikke mindste gulvets beskaffenhed. Der tages også hensyn til eventuelt tidligere behandlinger for at kemien kommer til at passe. Oliebehandling giver dit trægulv en slidstærk overflade som er let at friske op på områder, hver der er meget slid, herunder ganglinjer og under borde og stole.

Hvornår kan et oliebehandlet trægulv betrædes igen?

Et nyafslebet og nyolieret trægulv kan, som en tommelfingerregel, betrædes efter 24 timer, hvor der også kan flyttes møbler ind med forsigtighed. Dog skal gulvet have tid til gennemhærdning før det må dækkes hermetisk af med plastik eller gummibagside på tæpper. Denne gennemhærdning tager normalt 1 uge.

Vedligeholdelse og rengøring af et oliebehandlet gulv

Et trægulv med olie skal vaskes så lidt som muligt, blot fejning eller støvsugning med et børstemundstykke med bløde børster. Når gulvet bliver beskidt vaskes det i sæbespånevand eller med en egnet sæbe til oliebehandlet trægulve.

Bliv kontaktet

Priser

Priserne er inkl. moms, materialer, kørsel mv.

Dørtrin pr. stk.  kr. 150
Trappetrin pr. stk. kr. 200
Tillæg for gulvafhøvling pr. m2 kr. 20
Min. pris kr. 2500-3500

Priser er inkl. moms, materialer, kørsel mv.
Der er 2 års garanti på materialer og udført gulvarbejde.

Billeder er vejledende, idet der er stor forskel på træsorter og gulvtyper.

VALGFRI GULVBEHANDLING:

 • Lud + 1 x sæbe
 • 3 x lak
 • Olie
 • Lud + Hvid olie
 • Lud + Hvid lak

MALING:

 • Hvid glans 10
 • Hvid glans 40 i køkken/bad
Hvad er oliebehandling af gulv?

Oliebehandling af trægulve kommer i forskellige former og er en god måde at sikre, at dit træ er beskyttet, men samtidig at det ser naturligt ud. Det er en meget effektiv måde at behandle trægulve på i det at olien trænger effektivt ind i træet og beskytter overfladen af gulvet for imod skader, samtidig med at den holder træet i sin optimale tilstand. Oliebehandling af trægulve er ikke kun en attraktiv måde at beskytte dit gulv på, i de nogle tilfælde er det også en nem at anvende løsning.

Hvad er fordelene ved olierede gulve?

Oliebehandlede gulve er noget nemmere at ”lappe”. På de steder hvor der er synlig slitage kan man påføre plejende olie for at får det til at se pænt ud igen. Det skal tilføjes at oliebehandlede gulve er meget flotte! Man skal være opmærksom på at oliebehandlede gulve ikke har et beskyttende lag, og derfor er meget følsomme for skidt og snavs.

Hvordan vedligeholder man olierede gulve?

Som nævnt er oliebehandlede gulve meget sårbare og skal derfor passes ekstra meget på ved rengøring. Brug en kost med bløde børster til at feje gulvet og en blid støvsuger. Hvis gulvet skal vaskes så skal det gøres med oliesæbe.

Hvor lang tid holder olierede gulve?

Et olieret gulv holder som regel 4-6 år, afhængigt af brug. Dette forudsætter regelmæssige påføringer af olie på de steder hvor der man kan se misfarvninger.

Hvornår kan man bruge gulvet efter oliebehandling?

Bare for en sikkerheds skyld bør gulvet ikke bruges i de første 24 timer. Hvis det absolut er nødvendigt at træde på gulvet, så er det tidligst 8 timer efter påført olie og kun iført sokker.

Hvilken slags eller type olie kan man få?

Man kan olie i flere farver og varianter, det er et spørgsmål om smag og behag.

Din gulvmand PÅ FYN